Història del Club

 

El Club Patí Sant Ramon representa el col·legi Sant Ramon de Penyafort de Vilafranca del Penedès, membre de la congregació religiosa dels “fills de la Sagrada Família”. Aquesta escola va ser fundada l’any 1889 pel pare Josep Manyanet.

El Club Patí Sant Ramon es va fundar el 15 de Desembre de 1982, tot i que la Direcció General de l’Esport de la Generalitat no el ratificaria fins dos mesos més tard, el 24 de febrer de 1983. El Club es va fundar en veure la necessitat de legalitzar la gestió esportiva de l’escola i així permetre l’accés al sistema de subvencions de la Generalitat i la Diputació.

El primer president va ser el Sr. Joan Ortiz (1983 – 1991), el van seguir el Sr. Alex Galofrè (1992 – 1997), Xavier Solé (1998 –2003) i Josep Casanellas (2004 – 2007) i Pere Catasús (2008 - 2023). Actualment el Club està presidit pel Sr. Bernard Gutiérrez (2023).

La seu social esta ubicada al Col·legi Sant Ramon, al Carrer Ferran, nº1 de Vilafranca del Penedès, però degut a les dimensions del pavelló cobert d’aquesta escola només es pot utilitzar per categories inferiors, fins a prebenjamins. La resta de categories utilitza les pistes que el patronat Municipal de Vilafranca cedeix a l’entitat.

Val a dir, que el Club des de la seva fundació també va incloure les modalitats esportives de patinatge artístic, bàsquet, futbol i atletisme (aquest últim esport va tenir un pas efímer pel Club, des del 1985 al 1989).

Actualment el Club compta amb dues seccions: hoquei patins i patinatge inscrites a les federacions respectives i que participen en diferents competicions i categories a nivell de Catalunya o Comarcals. En hoquei Patins té un equip Sènior que actualment està a la categoria de Primera Catalana.

El Club Patí Sant Ramon es referent i reconegut internacionalment per ser el Club que organitza el torneig d’hoquei Base l’Enxaneta que aquest any (2024) farà 42 anys de la seva primer edició. Per aquest torneig han passat en la seva edat infantil desenes de jugadors que han arribat a l’OK lliga o l’antiga Divisió d’Honor espanyola d’Hoquei Patins i sempre han competit els millors equips d’hoquei base. Dins d’aquest torneig també es poden veure diferents exhibicions de la secció de Patinatge del Club.

La secció de Patinatge del Club es organitzador del Trofeu del vi, un torneig de caràcter internacional del que ja s’han celebrat 14 edicions.

Els èxits més important assolits per algun equip de hoquei del CP Sant Ramon varen ser en el campionat d’Espanya Aleví la temporada 1983 – 84, el campionat d’Espanya Infantil la temporada 1985 – 86, i l’ascens a Primera Catalana del equip Sènior la temporada 2002 – 03. Tots ells en l’esport d’hoquei patins.

Una quinzena de jugadors de l’escola han arribat a jugar la màxima categoria d’Hoquei Patins. Destacar Josep Lluís Delriu jugador del CP Vilafranca, CP Flix i CP Vilanova, el jugador Pep Biosca jugador del CP Vilafranca i el Porter Joan Escrig també del CP Vilafranca.

Una menció especial mereix el porter Jordi Martínez que va jugar en el CH Sentmenat, UE Horta i finalment en el FC Barcelona (1994 –1998). El seu palmarès es impressionant: va ser internacional en les categories juvenil, júnior i sènior i va aconseguir els següents títols: una Copa Intercontinental, una lliga Europea de Clubs, tres lligues de la Divisió d’Honor, una Supercopa d’Europa, quatre edicions de la Lliga Catalana i un Torneigs de les Nacions de Montreuaux.