Torneig Saen Cup 2012

EL C.P. SANT RAMON ES QUEDA SENSE LA SAEN CUP TOT I ACABAR EL TORNEIG INVICTE

El cap de setmana passat l'equip sènior del st ramon va viatjar a Zaandam (Holanda) per disputar la Saen cup; un torneig internacional organitzat per l'equip local, el Zaanse Roller Club (ZRC), que en les seves files hi juga el vilafranquí i ex jugador del st ramon Oriol Mascaró.

El torneig comptava amb la presència de 4 equips de 3 països diferents, dels holandessos del Marathon, dels alemanys del Bison Calemberg, dels amfitrions i dels vilafranquins. Cada partit es va jugar a temps corregut i amb dos parts de 20 minuts.

La jornada va començar amb l'enfrontament entre els equips holandesos del Marathon i el ZRC; va ser un partit d'un nivell baix, però tot i així, bastant igualat on els locals van guanyar per la mínima per 5-4 amb un pòquer de gols d'Oriol Mascaró.

En acabar aquest matx i després d'un petit descans, el ZRC va tornar a jugar, però aquest cop contra el Bison Calemberg. Aquest partit va tenir un clar dominador, el Calemberg, que es va imposar per 11-2 basant-se amb un estil de joc clarament ofensiu i amb l'habilitat d'un dels seus jugadors, que al final del torneig es va erigir com a màxim golejador per davant d'Albert Pajares.

Aquests 2 partits van servir al St Ramon per veure que els alemnays eren l'equip a batre i que els holandesos eren equips fluixos tàctica i tècnicament; però aquesta teòrica superioritat dels vilafranquins calia reflexar-la a la pista. A part d'aixó, també es va demostrar que l'hoquei a nivell europeu està un pèl verd amb un estil de joc bast i matusser, sovint propiciat per un arbitratge ambigu.

Així que en el tercer partit el St Ramon va debutar en el torneig guanyant contra el Marathon per un contundent 8-2; un partit que va dominar a plaer de principi a fi i sense massa desgast físic sabent que calia dosificar-se per els altres.

Els penedesencs sempre van tenir el control de la bola i possessió tot i trobar-se amb una defensa en quadre per part dels holandesos. Abans que s'acabés la primera part el marcador ja s'hi veia un 6-0, i a partir de llavors i fins al final els vilafranquins van aixecar el peu de l'accelarador fent correr els minuts sabent que els gols anirien caient.

En acabar aquest partit, el St Ramon va tornar a jugar, però ara amb l'equip local, el ZRC. Va ser una còpia exacte de l'anterior parit, un equip holandés tancat al darrere en quadre i a on l'únic perill l'aportava Oriol Mascaró, i els vilafranquins dominant i jugant amb tranquilitat. Al final es va arribar al resultat de 8-1, on l'únic gol del ZRC va arribar en forma de penal i per obra del seu jugador franquícia.

El cinqué partit va ser entre el Calemberg i el Marathon, encontre a on es va veure la golejada del torneig per un 17-2; els alemanys van fer valer la seva superioritat i no van tenir pietat, i en certes ocasions ni respecte al rival ni esportivitat. A la fi d'aquest cinqué partit i a falta de la final, ja van quedar definides dos posisions, el Marathon quedaria últim i tercer els locals del ZRC. Just en acabar aquest partit arribaria la final esperada entre el Bison Calemberg i el St Ramon; un partit que els organitzadors van carregar d'espectacularitat al apagar tots els llums i amb uns potents focus enfocar la volta a la pista dels 2 equips, que es van col·locar al mig amb els àrbitres per a la posterior presentació de cada jugador per megafonia.

Fet el show inicial començaria de debó la disputa de la copa, que en cas d'empat se l'emportaria l'equip amb més bon gol avarage, informació que no s'havia dit al St Ramon fins just començar; així que veient els resultats anteriors dels alemnays només es podia guanyar si es volia la copa.

El partit va començar amb un St Ramon un pèl adormit i un Calemberg més concentrat i dominador circulant la bola amb molta rapidessa i pressisió, fet que en alguna ocasió va descol·locar la defensa dels penedesencs. Amb aquesta situació i quan es portaven pocs minuts arribaria el gol germà al col·locar una bola a l'esquadra de la porteria dels vilafranquins.

Aquest gol va despertar el St Ramon i a poc a poc va anar endurint la defensa sense donar tantes facilitats al rival i generant més perill en atac. Així que amb pocs minuts de diferència els penedesencs van capgirar el marcador, primer empatant per mitjà de Jaume Cusiné a passada d'Albert Pajares, i després fent el 1-2 per mitjà d'Albert Pajares a passada de Jaume Cusiné. Quan semblava que s'arribaria al descans amb l'avantatge al marcador el Calemberg empataria a dos al aprofitar un error de marcatge a la surtida d'una falta.

La segona meitat va començar fatal pel St Ramon ja que els alemanys van fer el 3-2 al aprofitar-se d'una falta d'entesa de la defensa vilafranquina. Amb aquest desavantatge els vilafranquins van perdre una mica els nervis, sobretot en defensa, i estaven més pendents de l'arbitratge que del propi joc i es van anar carregant de faltes. Per més mala sort, una blava a Albert Pajares va suposar el 4-2 de falta directa; van ser els pitjors minuts del St Ramon.

Després d'aquests minuts Jaume Cusiné va aportar emoció al fer el 4-3 al marcar després d'un ràpid contratac. I si encara no n'hi havia prou, a manca de 5 minuts per la fi Albert Pajares aconseguia l'empat al marcar de penal; aquest gol va fer que els 2 equips juguéssin amb més cor que cap i el partit va embogir, però el marcador ja no es va moure tot i que els equips van disposar d'ocasions, la més clara, una falta directa a favor dels alemanys que Roger Pla va aturar. Així que es va arribar a la fi amb empat a quatre fet que situaria el Calemberg com a campió de la Saen cup 2012.

El torneig es va acabar amb un dinar conjunt de tots els participants, parlament del president del ZRC i l'entrega de trofeus.

St Ramon: Roger PLa, Genís Anfruns; Miquel Medialdea, Joan Vallès, Oriol de la Cruz, Aleix Bujaldon, Albert Pajares, Jaume Cusiné